הטענה הרווחת כיום היא כי רבים מדי לא יודעים לכתוב טוב. מורים רבים מתלוננים שילדים לא מתבטאים בצורה נאה, טוענים שהשפה הולכת לאיבוד, ושהרהיטות היא מאיתנו והלאה. האמת היא שאין דבר כזה "כתיבה טובה" בלי עריכה טובה. גם הסופרים המוצלחים והידועים ביותר לא כותבים את ספריהם ב'ישיבה' אחת, עליהם לכתוב ולשכתב ולערוך ולשפצר את הטקסטים שלהם עד שהם מושלמים. למעשה, אין כותב טוב בלי עורך טוב. כדי ללמוד מספר טיפים חשובים לעריכה טובה שתוביל לכתיבה טובה, ישבנו אחר צהריים אחד וכתבנו עבורכם את הטיפים הבאים:
1) קראו בקול רם: אם סיימתם לכתוב טקסט כלשהו, קראו אותו בקול רם. זו שיטה יעילה מאוד לזהות משפטים מורכבים מדי, מילים חוזרות וביטויים לא מוצלחים. הסיבה לכך היא שפעמים רבות העין לא קולטת את מה שהאוזן שומעת.
2) תשנו על זה לילה: לאחר שסיימתם לכתוב פרק, הניחו לו במשך הלילה, וחיזרו למחרת כדי לקרוא אותו, לא תאמינו איך הביקורת העצמית שלכם תעזור לשפר את הפסקה או הפרק ביום שלמחרת. הסיבה לכך היא שבעת הכתיבה מוחנו מלא ברעיונות וכוונות, אך אם תחזרו לאותו טקסט לאחר זמן מה תקראו בעיקר את המילים שכתבתם ללא חיבור לכוונות של אמש.
את חציו השני של המאמר תוכלו לקרוא כאן
"כותב טוב", הוא סטודיו קופירייטינג ותיק כל כך שטקסטים שלו נמצאו במערות בית גוברין מהתקופה שקדמה להמצאת הטקסט. חוץ מספרי ביוגרפיה ומקצוע, צוות "כותב טוב" מייצר טקסטים למגזר העסקי, הפרטי, בני מיעוטים ובני תערובת. האמת שזה לא משנה, כולנו בני אדם וכולנו (לפחות חלקנו) קוראים וכותבים טוב. "כותב טוב" - קופיריטינג, עריכת תוכן וסופרי צללים.
www.kotevtov.com